Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITE-ULUI REGIUS.RO

Regius este denumirea comerciala a S.C. NAVI MEDIA GROUP SRL, cu sediul in Bucuresti telefon 0758428452 , inregistrata la O.R.C. J40/659/2019 CIF RO40459020

 

1.DEFINITII
 

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea intelesurile specificate mai jos:
 

CONTINUT

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat  al Vanzatorului  Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si preturile practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia

PRODUSE si SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre Regius CLIENTULUI ca urmare a incheierii CONTRACTULUI.
 

UTILIZATOR: reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT-ul SITE-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Regius (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Regius si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
 

CLIENT: persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care isi face un CONT in SITE si efectueaza o COMANDA.
 

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, prin care CLIENTUL transmite Regius intentia sa de a achizitiona PRODUSE  de pe SITE. Rezervarea unui PRODUS accesand SITE-ul nu reprezinta o COMANDA.
 

CONTRACT : reprezinta o COMANDA confirmata de catre Regius, prin care Regius este de acord sa livreze CLIENTULUI PRODUSE si SERVICII, iar CLINETUL este de acord sa efectueze plata acestora.
 

TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui PRODUS de catre Regius CLIENTULUI, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Regius, indiferent de modalitatea de livrare.
 

TAXA DE TIMBRU VERDE – valoarea exprimata in lei, platita catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.
 

NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS), asupra PRODUSELOR/SERVICIILOR si/sau promotiilor desfasurate de catre Regius intr-o anumita perioada.
 

UTILIZARE ABUZIVA:  reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Regius 
 

UTILIZATORII / CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare. 


2. POLITICA DE VANZARE ONLINE
 

Toate informatiile folosite pentru descrierea PRODUSELOR disponibile pe SITE sunt utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
 

Accesul in vederea efectuarii unei COMENZII ii este permis oricarui CLIENT/UTILIZATOR. 
Pentru motive justificate Regius isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul CLIENTULUI  in vederea efectuarii unei COMENZI si la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii CLIENTULUI/UTILIZATORULUI pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Regius.
 

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Regius isi deruleaza operatiunile pe SITE.
 

O COMANDA are valoarea unui CONTRACT doar atunci cand aceasta a fost confirmata de catre Regius.

Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare in legatura cu plasarea comenzii si nu reprezinta confirmarea COMENZII, nu creaza obligatii contractuale privind livrarea comenzii si nici faptul ca produsul se afla in stoc. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
 

CONTRACTUL se considera incheiat intre Regius si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la Regius a notificarii de confirmare a COMENZII. Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre Regius .
 

Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Regius pe SITE vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre furnizorii Regius .Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.
 

3. COMANDA
 

CLIENTUL/UTILIZATORUL poate efectua COMENZI pe SITE, prin adaugarea PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza COMANDA efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un PRODUS si/sau un SERVICIU este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui PRODUS/SERVICIU in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii COMENZII, nu atrage dupa sine inregistrarea COMENZII, implicit nici rezervarea automata a PRODUSULUI/SERVICIULUI.
 

Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii COMENZII.
 

Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL consimte ca Regius poate sa il contacteze in orice situatie in care este necesara contactarea CLIENTULUI.
 

Regius poate anula COMANDA efectuata de catre CLIENT, in urma unei notificari prealabile adresate CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 1.  - neacceptarea de catre banca emitenta a cardului CLIENTULUI, a Tranzactiei, in cazul platii online;
 2.  - invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre Regius , in cazul platii online;
 3.  - datele furnizate de catre CLIENT, pe SITE sunt incomplete si/sau incorecte.

Factura se va emite pe baza datelor furnizate de catre CLIENT in procesul de creare CONT, si prin COMANDA plasata. Regius nu este responsabil si nu poate fi tinut raspunzator pentru furnizarea unor date incorecte, incomplete si/sau neadevarate la momentul crearii CONTULUI si la data plasarii COMENZII de catre CLIENT/UTILIZATOR
 

Recomandam CLIENTILOR/UTILIZATORILOR sa verifice datele furnizate Regius in baza carora se va emite factura aferenta COMENZILOR.
 

4. PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR
 

Toate preturile aferente PRODUSELOR prezentate pe SITE sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A

In conditiile prevazute de lege, pretul PRODUSELOR electronice afisat pe SITE, include Taxa de timbru verde.
 

In cazul platilor online Regius nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT.

Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.
 

Pretul poate fi modificat de catre Regius , in orice moment, fara preaviz.
 

Regius atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Regius va informa CLIENTUL asupra pretului corect. Acest lucru nu se aplica comenzilor in derulare. 
 

5. MODALITATEA DE LIVRARE
 

PRODUSUL va fi livrat CLIENTULUI in sistem de curierat catre CLIENT.
 

Regius va asigura ambalarea corespunzatoare a PRODUSELOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
 

Regius va efectua livrarea PRODUSELOR  numai pe teritoriul Romaniei.
 

In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca PRODUSUL nu este diponibil, Regius va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. Regius poate livra CLIENTULUI un PRODUS similar avand acelasi pret, in situatia in care PRODUSUL solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI. 

 

6. MODALITATEA DE PLATA
 

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare COMANDA. Regius va emite catre CLIENT o factura-proforma pentru PRODUSELE ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 

Pentru o corecta comunicare a facturii aferente COMENZII, CLIENTULUI ii revin obligatiile de asi actualiza ori de cate ori este cazul datele din CONTUL sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei COMENZI, existente in CONT. In cazul in care un PRODUS  comandat de catre CLIENT, nu poate fi livrat de catre Regius , acesta din urma va informa CLIENTUL asupra acestui fapt si va returna in contul CLIENTULUI contravaloarea PRODUSULUI, la data la care Regius a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care CLIENTUL si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din CONTRACT.
 

7. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR
 

  Proprietatea asupra PRODUSELOR va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea CLIENTULUI in locatia indicata in COMANDA (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre Curier.
 

8. DREPTUL DE RETRAGERE
 

Potivit legislatiei in vigoare, clientul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din contract in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a produselor.
 

In cazul in care clientul persoana fizica solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal, comanda fiind achitata, Regius va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data in care este instintat de acest lucru. In acest caz, clientul are obligatia de a ambala produsul si de a-l preda curierului trimis de Regius. Clientul trebuie sa ambaleze corespunzător produsele (de preferat in ambalajul original), orice deterioare a produsului datorata firmei de curierat pentru expeditia retur va fi imputata clientului.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, cu toate accesoriile si consumabilele aferente (daca este cazul, inclusiv manuale si alte materiale), sa fie insotite de certificatele de garantie ale produselor intacte si documentele originale care le-au însoțit.
 

Costurile de retur si transport ale produselor in cazul in care cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produselor, sunt suportate de consumator, cu excepția cazurilor când produsele sunt defecte sau incomplete. Dreptul de renuntare la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Regius va rambursa contravaloarea produsului doar după ce acesta este recepționat și verificat. In cazul in care produsul nu este in starea in care a fost livrat (este deteriorat), Regius isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate clientului.
 

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 1. - pentru comenzile achitate cu card bancar - prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

 2. - pentru comenzile achitate cu op / ramburs/ card bancar- prin virament bancar;

 3. - pentru comenzile achitate ramburs - prin virament intr-un cont bancar (IBAN și titularul contului) furnizat de client


9. INFORMATII LEGALE
 

9.1 GARANTII
 

Toate PRODUSELE beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (cu exceptia produselor resigilate),in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
 

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent PRODUSULUI din COMANDA, CLIENTULUI ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din CONTUL sau.
 

Lipsa certificatului de garantie al PRODUSULUI trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia PRODUSULUI pe adresa de e-mail  vanzari@regius.ro . Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
 

Reclamatiile privind deficiente ale PRODUSULUI/PRODUSELOR achizitionate pot fi facute accesand formularul de contact. CLIENTUL, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in certificatul de garantie, in caz contrar existand riscul de a pierde garantia PRODUSULUI.
 

9.2  FORTA MAJORA
 

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.
 

9.3  LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
 

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Regius si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Cluj-Napoca.
 

9.4  DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA
 

CONTINUTUL, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, sunt proprietatea exclusiva a Regius , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
 

CLIENTUL/ UTILIZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza CONTINUTUL numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.
 

10. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Regius are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII sai.
 

Prelucrarea datelor cu caracter personal   reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.
 

Prin inscrierea pe SITE/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a Regius si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

 •   activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Regius .
 •   participarea la concursuri, promotii;
 •   transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);
 •   statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
 •   pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale SITE-ului;
 •   cercetari de piata;
 •  urmarirea datelor de vanzari.

Regius nu va dezvalui nici un fel de informatie despre UTILIZATORII/CLIENTII SITE-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.